Monday, May 9, 2011


macam aku cakap sebelum ni, memang best cerita kalau. chelsea kalah 2-1. apa yang aku dapat simpulkan, ancelotti tak silap percaturan. cuma nasib tak menyebelahi beliau. abandon 4-4-2, kembali kepada 4-3-3 memang dah dijangka pun. torres tak main pun memang dah diagak. so, drogba, kalou and malouda up front.

3 mid dengan essien, lampard dan mikel. memang tak dapat salahkan ancelotti sebab pakai mikel. mikel last 3 or 4 games dia main ok. so ancelotti merasakan untuk meneutralizekan mid manu, dia kena pakai mikel. so mikel sit deep, essien dan lampard free roam sedikit. so memang ada kelogikannya di situ. tapi, untuk game yang perlu menang ni, dia patut pertimbangkan benayoun dan ramires. lebih energetic. essien boleh sit deep. ramires macam biasa hardworking horse.

defend nampak cantik, dengan new cult hero berambut puyol, main. setelah menjaringkan 2 gol terhadap kedua-dua side of manchester, nampak kemas. tetapi kalau dah namanya nak jadi, min 1 dah bolos yang dikatakan berpunca dari kesilapan luiz gagal menghalang hantaran park ji sung kepada chicarito.

ivanovic pula selalu buat needless foul, hampir-hampir nak merah.

depan pula, macam no idea. drogba kena rantai, kalou wasteful dan malouda takda idea. diakui defend manu memang tight, susah nak lepas.

apa-apa pun aku ucapkan tahniah pada setan merah dengan ini hampir ke title no 19. valencia, park, giggs, chicarito memang smart main. inilah manu, teamnya haprak tapi teamworknya umpama simen dan batu. itulah x factor mereka.

apa-pa hal pun, aku harapkan sedikit keajaiban dari 2 team black untuk something miracle. hehe. cerita kalau memang best....

samada ancelotti stay untuk new season ni, hanya roman yang tau...



2 comments:

mnazri.tan said...

pendapat aku la...formation dah cantik...tapi aku kurang setuju selection Kalou as 1st eleven...ntah kenapa aku rasa kalou tak effective start awal...dia patut masuk bila everything else failed...

luiz pulak mcm haram jadah dalam game ni...aku rasa luiz a bit selfish...lebih nak kejar personal glory and buat silap yang tak sepatutnya....

kemasukkan alex memang aku happy, kemasukkan remires memang aku happy...tapi masukkan torres, aku kurang setuju....dia belum stabil lagi utk games besar mcm ni...baik masukkan abang bilal....and sepatutnya tukar formation lepas second half....

second half tu nampak hidup...tapi drogba masih kurang effective...memang kena rantai baik nyer...tapi aku tak setuju bila dia start main kat luar kotak penalti...nampak dia banyak kat belah luar....kehebatan drogba bila dia dekat dekat tiang gol...bila dia sibuk nak feed bola pada lain lain....rugi la...aku rasa silap kat situ

apa apa pun gol awal tu pemusnah game....chelsea tergamam lama sangat....lesu awal awal game...

takper la , tunggu next season....insyaallah....

mAxx said...

50m pound wasted.. fuck